Polyesterkassen fick fint sällskap i Finspångs hållbarhetskampanj

Blå polyesterkasse i vikbar rPET med vita illustrationer föreställandes mat. Ur kassen sticker boken matkollen och lite grönsaker upp.
Under Finspångs Tekniskas kampanj det Gröna året fick alla hushåll ett ex av den tvåfaldigt nominerade boken Matkollen och en polyesterkasse i vikbar rPET. Foto: Edith & Björnen.
Blå polyesterkasse i vikbar rPET med vita illustrationer av mat samt Finspångs Tekniskas logotyp står på en bänk och en person skymtar bredvid kassen.
Polyesterkassen är smidig och lätt att ta med och funkar för såväl veckohandling som vid andra tillfällen. Foto: Finspångs Tekniska.
N

När Finspångs Tekniska började med sortering av matavfall lanserades hållbarhetskampanjen “det Gröna året”. Kampanjens fokus var på matsvinn och hållbar matkonsumtion. Under hållbarhetskampanjen fick samtliga hushåll en polyesterkasse i vikbar rPET som fick fint sällskap av den tvåfaldigt nominerade boken Matkollen.

Finspångs Tekniska är ett modernt miljöteknikföretag som hanterar allt ifrån fjärrvärme och el till avfallshantering och vatten åt företag och hushåll i Finspångs kommun. De arbetar aktivt med olika miljöfrågor för att minska sina egen miljöpåverkan, såväl som uppmuntra sina kunder till en mer hållbar livsstil.

POLYESTERKASSEN ÄR SMIDIG ATT HA MED 

Profilkassar har skapat en polyesterkasse i vikbar rPET åt Finspångs Tekniska. Kassen har därefter distribuerats till alla hushåll i Finspångs kommun i samband med kampanjen det Gröna året. Kassen i vikbar rPET är liten och lätt att ta med sig. Den är dessutom slitstark och klarar många turer hem från affären, vilket minskar användningen av engångskassar.

AKTIVT HÅLLBARHETSARBETE MED FLERGÅNGSKASSAR

Vi har pratat med Ellinor van Leeuwen, kommunikatör och koordinator på Finspångs Tekniska, som berättade lite mer om hur våra kassar i vikbar rPET bidrar till deras hållbarhetsarbete.


Vad innebär ert projekt “det Gröna året”?

– Vid årsskiftet till 2021 började vi med att samla in matavfall från alla hushåll i Finspångs kommun med hjälp av insamlingssystemet Gröna påsen. Vi lanserade i samband med det vår kampanj “det Gröna året” som har fokus på matsvinn och insamling av matavfall. 

Varför valde ni att göra en vikbar rPET-kasse?

– När vi började arbeta med kampanjen funderade vi även över hur man fraktar hem maten och på så sätt kom idén om att dela ut en vikbar kasse till alla hushåll tillsammans med vår kokbok “Matkollen”. 

Hur har projektet tagits emot?

– Projektet har varit mycket uppskattat. Boken “Matkollen”, som innehåller recept och tips om hur man minskar sitt matsvinn, blev dessutom nominerad till både Svenska Designpriset 2021 och Publishingpriset 2021.

 

Vi på Profilkassar gratulerar till framgångarna och är glada att våra kassar har så fint sällskap i Finspångs Tekniskas hållbarhetskampanj. Kontakta oss på Profilkassar om du vill ha hjälp att skapa en unik kasse i vikbar rPET till ditt företag. Vi hjälper dig gärna via telefon på 042-453 25 42 eller via mejl på hej@profilkassar.se.

Recommended Posts