Skip to content

START > MATERIAL > LAMINERAD rPET

LAMINERAD rPET

Laminerad rPET är ett slitstarkt material som klarar tung belastning och görs av 100% återvunna PET-flaskor. Materialet lamineras med fördel på både in- och utsidan, vilket möjliggör tryck även på insidan av kassen. Laminerad rPET lämpar sig lika bra för enfärgade logotyper och fyrfärgstryck som för rastrerat tryck (toningar och foton). 

 Lär dig mer om laminerad rPET här!

Orange kasse i laminerad rPET med fyrfärgstryck av exotiska frukter och vävda nylonband som handtag
OM LAMINERAD rPET

Laminerad rPET

Laminerad rPET består av 80-95 % återvunnen polyester i form av korta så kallade stapelfibrer som i hög hastighet spinns ihop med 5-20 % längre fibrer (så kallade filamentfibrer) av återvunnen polyester. Detta skapar en sammanhängande tråd som sedan stickas eller vävs ihop. Materialet finns även som blandningar med bomull och icke återvunnen polyester och är vanligt förekommande i såväl stoppning av möbler som tyger till möbler och kläder.

Våra kassar är gjorda av 100% rPET (återvunnen PET) som med fördel behandlas på både ut- och insida med en matt eller glansig laminering. Lamineringen möjliggör således tryck på både in- och utsida av kassen samtidigt som den bidrar till stadga samt ytor som är tåliga och lätta att torka av.

closeup_500x500
HANDTAGSVAL

Handtagsalternativ

Handtag av vävda nylonband i valfri färg ingår alltid som standard när du beställer en laminerad rPET. Handtaget är fastsytt med X-söm för extra hållbarhet. Bredd och längd bestämmer du själv. Du kan även välja andra typer av handtag såsom dubbelvikta nonwovenhandtag, stansade eller öljetter med rephandtag.

TRYCK

Tryck på laminerad rPET

Laminerad rPET lämpar sig lika bra för enfärgade logotyper och fyrfärgstryck som för rastrerat tryck (toningar och foton). Trycket sitter på lamineringen som sedan med fördel appliceras på kassens in- och utsida, vilket ger en stadig och lättskött kasse. Lamineringen, som kan fås i matt eller glansig yta, bidrar även till att trycket blir skarpt, klart och iögonfallande. Alla våra kassar trycks innan de sys ihop vilket möjliggör utfallande tryck, det vill säga tryck ända ut i kanterna. Olika tryck på kassens alla yttre sidor ingår utan extra kostnad.

lam-nw-500x500_3
MINIMUMANTAL

MINIMUMANTAL

Minsta beställningsantalet för laminerad rPET är 1000 stycken.

FRÅN IDÈ TILL KASSE I HANDEN

Intresserad av att göra en egen kasse i laminerad rPET? Vi fördjupar oss alltid i era önskemål och är lyhörda för krav och behov. Utifrån dem, tar vi fram ett antal designer och förslag tills det att ni är 100% nöjda. Vi följer sedan noga tillverkningsprocessen samt leveransen fram tills det att ni mottagit varorna. Profilkassar är med dig från idé till leverans.

 • IDÈ

  Vi hjälper hjälper konkretisera era ideér och önskemål.

 • DESIGN

  Vår designer pratar med er och tar fram stilsäkra förslag.

 • PRODUKTION

  Skarpa tryck, välsydda kassar och högkvalitativa material.

 • LEVERANS

  Alla priser är inklusive frakt fram till dörren.

kontakt

DU FRÅGAR – VI SVARAR

  Namn
  Företag
  E-postadress
  Telefonnummer
  Meddelande