Polyesterkassen fick fint sällskap i Finspångs hållbarhetskampanj

Blå polyesterkasse i vikbar rPET med vita illustrationer föreställandes mat. Ur kassen sticker boken matkollen och lite grönsaker upp.

Polyesterkassen fick fint sällskap i Finspångs hållbarhetskampanj

Blå polyesterkasse i vikbar rPET med vita illustrationer föreställandes mat. Ur kassen sticker boken matkollen och lite grönsaker upp.
Under Finspångs Tekniskas kampanj det Gröna året fick alla hushåll ett ex av den tvåfaldigt nominerade boken Matkollen och en polyesterkasse i vikbar rPET. Foto: Edith & Björnen.
Blå polyesterkasse i vikbar rPET med vita illustrationer av mat samt Finspångs Tekniskas logotyp står på en bänk och en person skymtar bredvid kassen.
Polyesterkassen är smidig och lätt att ta med och funkar för såväl veckohandling som vid andra tillfällen. Foto: Finspångs Tekniska.
N
När Finspångs Tekniska började med sortering av matavfall lanserades hållbarhetskampanjen “det Gröna året”. Kampanjens fokus var på matsvinn och hållbar matkonsumtion. Under hållbarhetskampanjen fick samtliga hushåll en polyesterkasse i vikbar rPET som fick fint sällskap av den tvåfaldigt nominerade boken Matkollen.
Continue reading

Profilkassars mål är att alla kassar ska vara av återvunnet material

En person sitter på huk på en strand i soluppgången och plockar upp en PET-flaska från marken.

Profilkassars mål är att alla kassar ska vara av återvunnet material

En person sitter på huk på en strand i soluppgången och plockar upp en PET-flaska från marken.
Genom att återvinna och återanvända plasten kan vi rädda våra hav och i förlängningen även oss själva.
P
Plast är ett mångsidigt material som fick sitt genombrott i mitten av 1900-talet. Plastanvändningen har just på grund av materialets egenskaper stadigt ökat med 9% per år globalt. Men, det viktigaste är kanske inte vad vi kan göra med plasten, utan vad vi gör med den sen. Profilkassars mål är att alla kassar ska vara av återvunnet material och vi kan redan nu erbjuda det i majoriteten av våra produkter.
Continue reading

Regnbågskassen är en succé med dubbla teman och tydlig funktion

Kasse i vikbar rPET i regnbågens färger med Svenska kyrkan/Uppåkra församlings logotyp.

Regnbågskassen är en succé med dubbla teman och tydlig funktion

Kasse i vikbar rPET i regnbågens färger med Svenska kyrkan/Uppåkra församlings logotyp.
Regnbågskassens dubbla teman och tydliga funktion har gjort succé hos såväl medlemmar som andra som kommer i kontakt med Uppåkra församling.
Bord på julmarknad med regnbågskassar och annat informationsmaterial i förgrunden och personer med banderoller som det står Svenska kyrkan på i bakgrunden samt folksamling på julmarknad.
Regnbågskassen skapar många tillfällen till intressanta samtal. Här delas den ut till besökare på julmarknaden på Jakriborg. Foto: Tanja Kamensky
R
Regnbågskassen är en succé med sina dubbla teman och tydliga funktion och har blivit en populär gåva till såväl medlemmar som andra som kommer i kontakt med i Uppåkra församlings verksamheter.
Continue reading

Vilket material passar din kasse? Miniguide över vanligaste materialen!

Svart kasse i PP-woven med en bild av en svart labradorvalp på framsidan samt vävda nylonband i svart.

Vilket material passar din kasse? Miniguide över vanligaste materialen!

Svart kasse i PP-woven med en bild av en svart labradorvalp på framsidan samt vävda nylonband i svart.
Kassen i PP-woven har förutom den tryckta bilden på långsidorna även reflexband i hörnen vilket ger god synlighet den mörka årstiden.
Sorteringskasse med två fack i laminerad rPET. Kassen är blå med vitt och grönt tryck på utsidan och grön på insidan. Kassens handtag är vävda nylonband i blått.
Sorteringskassen i laminerad rPET har tryck på både in- och utsida. Lamineringen gör den även stadig som lätt att torka av.
S

Så du vet att du vill ha en kasse men vilket material, vilka färger och vilket tryck ska den ha? Vad är egentligen skillnaden mellan en PP-woven och en laminerad nonwoven och vad betyder rPET? Lugn, miniguiden över de vanligaste materialen i våra flergångskassar hjälper dig att reda ut vilket material som passar din kasse bäst.

Det kan vara svårt att greppa skillnaden mellan de vanligaste materialen i våra flergångskassar. Med hjälp av vår miniguide över de vanligaste materialen reder vi ut dess egenskaper, så att det blir tydligare vilket av dem som passar för just din kasse.

STARK & TÅLIG PP-WOVEN

PP-woven är ett starkt och tåligt material som består av vävda fibertrådar. Materialet är kanske mest bekant som de klassiska blåa IKEA-kassarna. Våra kassar är efterbehandlade med en laminering som ger en slät yta vilket möjliggör skarpa linjer vid tryck och gör den extra slitstark. Kassar av PP-wowen klarar av stor belastning samtidigt som de är lätta. Materialet går lätt att skölja eller torka av så att de håller sig fräscha, vilket gör det till ett praktiskt material för alla sorters kassar.
Läs mer om PP-woven!

ÅTERVUNNEN & SLITSTARK LAMINERAD rPET

Laminerad rPET görs av 100% återvunna PET-flaskor och är ett slitstarkt material som klarar tung belastning. Materialet lamineras på både in- och utsidan, vilket innebär att det är möjligt att få tryck även på insidan. Lamineringen kan fås i såväl matt som glansig yta och gör den lätt att torka av.
Läs mer om laminerad rPET!

LAMINERAD NONWOVEN GER FLER MÖJLIGHETER

Laminerad nonwoven består av det fiberduksliknande materialet med tygkänsla och ett laminatskikt. Lamineringen möjliggör fyrfärgs- eller rastrerat tryck som till exempel bilder och färgtoningar. Det finns olika typer av laminering vilket gör att den går att få i såväl matt som glansig yta. Lamineringen gör kassen slät och mer motståndskraftig mot smuts samtidigt som den är lätt att torka av.
Läs mer om laminerad nonwoven!

NONWOVEN MED TYGKÄNSLA

Nonwoven är ett fiberduksliknande material med tygkänsla. Det är slitstarkt och finns i olika tjocklekar och ett 40-tal färger. Materialet kräver varken stora material- eller energiresurser vid framställning och håller både färg och form under lång tid, vilket gör att det därmed är att betrakta som ett hållbart material.
Läs mer om nonwoven!

LÄTTVIKTIG & ÅTERVUNNEN VIKBAR rPET

Vikbar rPET är ett lättviktigt och slitstarkt material i polyester där materialet är tillverkat av 100% återvunna PET-flaskor och spillmaterial. Materialet kan antingen fås infärgat en specifik Pantonefärg som trycks med screentryck eller tryckas med digitaltryck vilket ger obegränsade möjligheter för färger och toningar. Polyesterkassen är den lilla smarta kassen med en egen förvaringsficka som gör att den är lätt att ta med.
Läs mer om vikbar rPET!

KLASSISKT & MÅNGSIDIGT PAPPER

Papper är ett mångsidigt material som går att få i alla gramvikter, från tunna papperspåsar till styv kartong. Det trycks med offset- eller flexotryck samt efterbehandlas med laminat för en matt eller glansig yta. Materialet passar lika bra för logotyper som bilder, finns i en mängd kvalitéer och kan givetvis även fås i återvunnet eller FSC-certifierat papper. Med papper finns även möjlighet till avancerade specialtryck och designelement som exempelvis fönster, foliering, relieftryck och UV-lack.
Läs mer om papper!

ÖVRIGA MATERIAL

Vi kan även göra kassar i material som bomull, jute, linne, PLA (bioplast) och bambu helt efter kundens önskemål.
Kontakta oss via telefon på 042-453 25 42 eller via mejl på hej@profilkassar.se så löser vi det.