Lånad bild från länkad artikel

A

Arbetet med att reducera användandet av engångspåsar pågår ständigt. Fler och fler människor försöker implementera en hållbarare levnadsstandard och plastreducera sina liv och sin vardag.

I affärerna ser vi många människor som har med sig egna flergångskassar när de handlar. Men vi vet alla att det inte är alltid man kommer ihåg att lägga ut kassarna i bilen efter man packat upp varorna. Så det blir att man ibland får köpa en plast- eller papperspåse trots att skåpet hemma är fullt med flergångskassar.

Men det finns en lösning på detta problemet som de har börjat med runt om i världen. Lånekassar. Japp, butiken har flergångskassar som du kan låna när du handlar. Nästa gång, eller nästnästa gång, du åker och handlar tar du med dig lånekassen och lämnar tillbaka den. Så kan någon annan som glömt sin kasse låna den. En fantastik idé.

Vissa butiker tar fram egna profilerade flergångskassar med tryck medan andra syr upp kassar av tyg. Boomerang Bag-grupper startas runt om i Australien och Nya Zealand där lokalbefolkningen träffas, fikar och syr flergångskassar. Kassarna distribuerar de sedan ut till olika affärer runt om där de bor. Otroligt inspirerande att läsa om hur alla tillsammans arbetar med att plastreducera sina städer. Ett koncept som jag hoppas butiker och invånare i Sverige tar åt sig.

LÄNKAR
> Free reusable bags now an option at foodmarket
> Creating a plastic-bag free New Zealand

Recommended Posts