Nyhet! Slitstark PP-woven med 70% återvunnet material!

Kasse i PP-woven med gröna handtag i vävd nylon samt tryck med gröna frukter och grönsaker.
PP-woven går att få i såväl 100% som 70% återvunnet material.
P

På Profilkassar strävar vi ständigt efter hållbara alternativ till de traditionella materialen utan att tumma på kvaliteten. Därför är nyheten att vi kan erbjuda kassar i slitstark PP-woven med 70% återvunnet material särskilt rolig att förmedla. 

PP-WOVEN – ETT STARKT & TÅLIGT MATERIAL

PP-woven är ett starkt och tåligt material som består av långa strängar av polypropenmolekyler (polymerer). De pressas sedan samman till platta fibertrådar som vävs ihop precis som man väver tyg. Vävd PP är ett mycket användbart material som bland annat används bland annat för att göra säckar till livsmedel som exempelvis kaffe och ris. Materialet är rent, starkt och lätt att sy i och för oss svenskar är det kanske mest bekant som de klassiska blåa IKEA-kassarna. De är dock, till skillnad från våra kassar i PP-woven, inte laminerade. Lamineringen binder samman trådarna och ger en slät yta samtidigt som den tillför såväl stadga och hållbarhet samt möjliggör tryck.

ÅTERVUNNET MATERIAL ÄR EN SJÄLVKLARHET

På Profilkassar föredrar vi återvunnet material och tycker att det är en självklarhet att vi kan erbjuda det i alla våra kassar. Det är därför extra glädjande att vi nu kan erbjuda PP-Woven med 70 % återvunnet material utan att tumma på känslan och kvaliteten. Vi kan sedan tidigare erbjuda PP-woven i 100% återvunnet material, men den nya blandningen har enligt vår mening en behagligare kvalitet. Självklart går våra kassar att återvinna när de gjort sitt, så att de kan bli nya produkter.

Är du på jakt efter en unik kasse som ska vara slitstark och tålig? Då tycker vi på Profilkassar att vår PP-woven i 70% återvunnet material är en klar vinnare! Kontakta oss via telefon på 042-453 25 42 eller via mejl på hej@profilkassar.se.

Recommended Posts