Det kinesiska nyåret ger längre leveranstider än vanligt

Två keramikfigurer, en röd och en vit, i form av små runda tigrar med rödvita snören med bjällror runt halsen mot en guldgul bakgrund.
Enligt den kinesiska zodiaken är 2022 tigerns år. Det kinesiska nyåret inleds den 1 februari och firas med under en månad med fyrverkerier och pengakuvert.
V

Västvärldens högtider, med thanksgiving, jul och nyår, gör att en redan ansträngd fraktmarknad får ännu mer att göra. Men det finns flera saker som påverkar våra leveranstider just nu. Det kinesiska nyåret är ett av världens största firanden och involverar 20% av världens befolkning. Det kinesiska nyåret ger längre leveranstider såväl som längre produktionstider för en del av våra kassar och det tänkte vi berätta mer om i detta inlägg.

 

När västvärlden återvänder till vardagen efter årets stora högtider, så börjar firandet i stora delar av Asien. Detta påverkar produktionstiderna för en del av våra kassar, eftersom produktionen står helt stilla mellan 15 januari och 16 februari i de länder där man firar kinesiskt nyår. Därmed är det viktigt att beställningar till vårens evenemang görs i god tid för att kassarna ska hinna fram till början av 2022.

FYRVERKERIER & PENGAKUVERT NÄR TIGERNS ÅR INLEDS

Under februari månad inträffar det kinesiska nyåret. Det firas under de 15 dagar som infaller mellan nymåne och fullmåne i perioden mellan 21 januari och 20 februari. Under perioden, som 2022 startar den 1 februari, reser invånarna hem till sina familjer för att fira med pengakuvert och fyrverkerier. Det kinesiska nyåret kallas världens största folkvandring, eftersom det är den tid på året då flest människor befinner sig på resande fot.

STÄNGDA PRODUKTIONSENHETER UNDER NYÅRET

Alla skolor i Kina stänger under en månad och även vissa av de produktionsenheter vi använder oss av stänger under 3–4 veckor. Detta innebär helt enkelt att ingen produktion sker mellan den 15 januari och den 16 februari 2022. Vi behöver därmed lägga våra ordrar senast den 20 december, för att få kassarna producerade och skeppade innan nyåret infaller.

DET KINESISKA NYÅRET GER LÄNGRE LEVERANSTIDER

Det kinesiska nyåret ger längre leveranstider såväl som längre produktionstider än vanligt. Därmed är det viktigt att vara ute i god tid. Kontakta oss redan idag så kan vi sätta igång med produktionen och hinna få iväg ordern före den 20 december.

Självklart finns vi även på plats efter de västerländska helgerna för att hjälpa dig med alltifrån idéer och design till smarta lösningar och offerter. Kontakta oss via telefon på 042-453 25 42 eller via mejl på hej@profilkassar.se så att vi kan hjälpa dig med din unika kasse.

Vill du läsa mer om hur fraktkrisen påverkar varutransporterna så har vi skrivit ett inlägg om det här.

Recommended Posts