Lunchkassen gör varumärket synligt i nya sammanhang

Svart lunchkasse i nonwovenmaterial med Profilkassars logotyp tryckt i vitt på långsidan och rosa vävda nylonhandtag.
Med en lunchkasse blir ditt varumärke synligt i flera olika sammanhang.
A

Att ta med matlåda till jobbet är ett effektivt sätt att minska sina utgifter. Inte bara för att spara pengar genom att inte köpa lunch på stan, utan även genom att matsvinnet minskar. Dessutom ges möjlighet att styra innehållet i matlådan helt efter egna önskemål. Med en dedikerad lunchkasse blir det dessutom lättare i morgonstressen. Lunchkassen gör varumärket synligt i flera olika sammanhang.

 

Matlådan är inte bara en bra vana för privatekonomin utan även för klimatet. Lunchkassen gör det enkelt för dina medarbetare och kunder att ta med sin egen lunch, samtidigt som du får bra exponering av ditt varumärke. Nedan har vi samlat information om hur matlådor kan påverka såväl matsvinn som ekonomi. Vi delar även med oss av några tips som gör att det blir såväl roligare som lättare att få den med sig i morgonstressen.

MINSKA MATSVINNET

Enligt Livsmedelsverket slänger svenska hushåll 19 kg ätbar mat per person och år. Det som oftast hamnar i soptunnan är frukt, grönsaker, bröd och matrester. Det skulle enligt samma källa kunna räcka till ca 40 måltider! Vore det inte bättre om de blev till matlådor istället?

EKONOMISKA FÖRDELAR

En utelunch kan kosta runt hundralappen, medan en medhavd lunch enligt Konsumentverket bara kostar ca 20-30 kronor. Ponera att vi lägger ungefär en hundring på lunch, fem dagar i veckan, i 47 veckor. Det blir 23 500 kronor per år, pengar som bara går till luncher på stan. Drar vi av 30 kronor för den medhavda lunchen landar vi på 16 450 kronor. Det är pengar man kan ha betydligt roligare för! Vad skulle du göra om du fick 16 450 kronor över?

DEN SOCIALA LUNCHEN

Men, det finns ju andra aspekter av en utelunch som till exempel trevlig samvaro med kollegorna tänker du kanske. Om vi satsar på att äta lunch med kollegorna på stan 2 gånger i veckan och ha med lunch 3 gånger i veckan kan du ändå spara nästan 10 000 kronor per år. Dessutom kan du inspirera kollegorna till att ta med en egen matlåda. Då blir lunchen med matlådan ändå blir en social aktivitet.

MATLÅDA 2.0

En matlåda behöver inte alls vara några trista, gamla och torra rester, även om det kanske är det den oftast förknippas med. Genom att planera dina matlådor, så kan samma maträtt transformeras till en helt ny rätt. Tänk på matlådan redan när du bestämmer vad du ska äta till middag, så kan den med några enkla knep och nya tillbehör bli något du istället längtar efter att få äta. Det massor av inspiration på såväl bloggar som i kokböcker, oftast bara en googling bor. Med relativt små insatser kan din matlåda nå helt nya höjder. Satsa på att bli en expert på goda matlådor, så blir det garanterat roligare att äta den!

BRA MATLÅDOR FÖRENKLAR

Att ha bra matlådor, som inte läcker vätska och klarar såväl diskmaskin som frys och ugn, är ett sätt att göra det enklare att införa matlådor. För du vet väl om att du inte ska köra dina gamla glasslådor i mikrovågsugnen? Kombinera matlådan med en vattenflaska, en frukt och något gott till eftermiddagsfikat, så har du hela dagsbehovet täckt i en och samma lunchkasse. 

NYA RUTINER TAR TID

Men det svåraste är nog ändå att komma ihåg att ta med matlådan i morgonstressen. Skapa nya rutiner som hjälper dig att komma ihåg den, varje dag. Det tar alltifrån några veckor till uppemot ett år att skapa nya vanor, beroende på dess svårighetsgrad. Du kan hjälpa dig själv att lyckas med några enkla trick. Ge matlådan en dedikerad plats i kylen där du ser den när du ska fixa frukost, sätt en lapp på insidan av ytterdörren eller ha en nästintill färdigpackad lunchkasse som redan står vid dörren. 

LUNCHKASSEN GÖR VARUMÄRKET SYNLIGT

Vill du hjälpa dina medarbetare att hitta nya vanor kan en Lunchkasse som är dedikerad för ändamålet vara en perfekt start. Vi hjälper dig med alltifrån design till distribution. Tveka inte att kontakta oss via telefon på 042-453 25 42 eller via mejl på hej@profilkassar.se så hjälper vi dig att skapa en unik lunchkasse.

Recommended Posts